Zeiss ASV-tornit

Zeiss ASV-lentoratakompensaattori (=Bullet Drop Compensator, BDC, matkarumpu) on saatavilla tehdasasennettuna Zeiss Victory V8, Victory HT ja V6 tähtäinkaukoputkiin.

HT-sarjassa torni on tyyppiä ASVplus (=ASV+)
V8-sarjassa torni on tyyppiä ASV LR
V8 4.8-35*60 mallissa torni on tyyppiä ASV Comp
V6-sarjassa torni on tyyppiä ASV

Zeiss-tähtäimet ASV-torneilla löydät täältä.

ASV+, ASV LR ja ASV Comp-sarjoissa erillisen etäisyysrenkaan avulla perinteinen metsästystähtäin muuttuu todelliseksi pitkänmatkan metsästäjän työkaluksi. Käyttäjä asettaa kororenkaalle ampumaetäisyyttä vastaavan lukeman ja voi tähdätä normaalisti käyttäen keskiristikkoa.

  • ASV-renkaalla varustetun tähtäimen koron säätö tapahtuu helposti asettamalla renkaalta ampumaetäisyyttä vastaava lukema. Säätönaksujen laskemista tai maalin yli tähtäämistä ei enää tarvita, kun käytetään kaliberikohtaista ASV-rengasta.
  • Renkaan merkinnät vastaavat ampumaetäisyyttä, 1 = 100m, 1.5 =150m, 2=200 m jne.
  • ASV-torni on lukkiutuva, joten tornin asetukset eivät vahingossa muutu. Tornia nostetaan ylös, jolloin tornin asetusta voi kiertää.
  • ASV+ toimitetaan yhdeksällä kaliperin mukaan valittavalla vaihdettavalla asteikkorenkaalla. Mukana on myös ns blankorengas, jossa on napsumerkinnät kymmenjaolla.
  • Vaihtamalla ASV-rengas toiseen, voidaan samaa tähtäintä käyttää eri kalibeerin aseessa tai ammuttaessa eri patruunaa samasta aseesta.
  • Käyttäjä voi itse vaihtaa ASV+ renkaan ilman työkaluja.
  • Huom: ASV-tornit kiertyvät vain yhden kierroksen, mikä rajoittaa tähtäimen käyttöä esimerkiksi tarkka-ammunnassa, koska koko säätöaluetta ei saada käyttöön.

Kuvassa on ASV+ torni tarkka-ampujan käsittelyn jälkeen. Sopiva paksu O-rengas ja tornin istuu matka- ja lineaarirengas mukavasti

Kuvassa ASV+ kaliberikohtaisella renkaalla

Kuvassa ASV LR lineaarisella naksurenkaalla.

Kuvassa ASV Comp (koro- ja sivutornit)

 

  Contact