Sig Sauer Kilo3000, ballistinen katselukiikari laserilla

Ballistic computer, ballistic range finder, binocular, laser range finder -

Sig Sauer Kilo3000, ballistinen katselukiikari laserilla

English version - click this

Uusi Sig Sauer Kilo3000 BDX katselukiikari integroudulla laseretäisyymittarilla ja ballistisella laskimella on optimaalinen paketti monella tavalla - ja moneen käyttöön: Tarkkuutta vaativaan metsästykseen, kuten linnustukseen tai pidemmille matkoille isomman riistan kohdalla. Kiikari soveltuu myös vuoristoissa ammuttaviin jyrkkien kulmien laukaukisiin hyvin: Kilo3000 kiikariin integroitu kulmamitaustieto kompensoidaan automaattisesti ampujalle näytettävissä tähtäimen säätöarvoissa - aina ja yhtä aikaa sekä kiikarin näkökentässä että puhelinsovelluksessa. Ainoa käyttäjälle jäävä asia on katsoa kohdetta kiikareilla, painaa nappia ja lukea tähtäimessä käytettävät säätöarvot.

BDX- sovellus osaa myös hakea säätiedot lähimmästä mittauspisteestä automaattisesti, joten lämpötila ja korkeus otetaan automaattisesti huomioon parhaan tarkkuuden saavuttamiseksi. Kilo3000 käyttää Applied Ballisticsin laskentamoottoria, joten tarkkuus ei jätä juurikaan toivomisen varaa. Ja mikä tarkeintä, ohjelma sisältää myös laajan luotikirjaston todennetuilla G7 ballistisilla hyötysuhdearvoilla.

Sig Sauerin BDX- sovellus on ilmainen ja ladattavissa sekä Androidille että iOS järjestelmille. Kilo3000 on osa Sig Sauerin BDX- tuoteperhettä (Ballistic Exhange) joka sisältää myös kiikaritähtäimiä. Sierra3 -sarjan BDX tähtäinkiikarin voi kytkeä suoraan Kilo3000 katselukiikariin, tähtäin näyttää oikean tähtäyspisteen mitattavalle kohteelle automaattisesti. Hyvin pitkälti samalla tavalla verrattuna Swarovski 5-25 dS tähtäimeen.

Ainoa ballistinen rajoitus on etäisyys. Sig Sauer on rajannut ballistisen laskentaetäisyyden 800yds / 732m - matkalle, mutta luonnollisesti kiikari mittaa ja näyttää kulman vielä paljon tätä etäisyyttä pidemmälle.  Jos Kilo3000 kiikari paritetaan syöttämään etäisyys + kulma tieto tiettyihin muihin Applied Ballistics laitteisiin, vaikkapa Kestrel 5700 Elite tuulimittariin ,etäisyysrajaa ei ole. Sig Sauer Kilo3000 ei pidä sisällään kompassia, joten leveään sektoriin ja useita kohteita ammuttaessa edellyttää tuulen suhteellisen suunnaan korjaamista puhelimen sovelluksen tuulikellosta. Tällä saattaa olla merkitystä käyttäjille jotka eivät halua käyttää puhelinta kenttäolosuhteissa. Ratkaisu on Vectronix Terrapin X etäisyysmittari joka sisältää sekä ampumakulmamittauksen että kompassin. Kestrel 5700:n kanssa paritettuna myös uusi ampumasuunta päivittyy ballistiseen laskentaan automattisesti, jokaisen mittauksen jälkeen.

Kilo3000 on ratkaisu kaikille todellista tarkkuutta haluaville metsästäjille. Ballistinen laskenta n. 730m asti kattaa käytännössä kaiken mahdollisen metsästyskäytön, mutta myös viranomaiskäytön tarpeet mikäli käytettävä kaliberi on 5.56 (222/223) tai 7.62 / 308 Win lyhytpiippuisesta aseesta ammuttuna. Kilo3000 mittaa käytännössä kaikki kohteet luotettavasti yli 2000m, jopa yli 3000m kuten allaloevasta videosta käy hyvin ilmi, joten mittaussuorityskyky riittää jopa vaativille ELR/ULR ampujille.

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

  Contact